Social-media plan

Social media zijn een belangrijk onderdeel van de meeste online-strategieën. Veel bedrijven zien erg op tegen het maken van een protocol en planning om gebruik van social media in goede banen te leiden. Erg jammer, want met een goede planning en de juiste tools kan je eenvoudig je je online aanwezigheid versterken zonder dat het veel extra tijd kost.

Buiten het vergroten van je online zichtbaarheid worden social media steeds belangrijker factoren in het klantcontact. Behalve het feit dat “social proof” een van de belangrijkste argumenten is om tot een aanschaf over te gaan kan je social media uitstekend inzetten om te communiceren met klanten en om er achter te komen wat er écht leeft.

Bij een socialmedia-strategie hoort vaak ook een socialmedia-protocol om er voor te zorgen dat alle medewerkers weten wat de spelregels zijn. Zo’n protocol is van bedrijf tot bedrijf verschillend en kan vanalles behelzen, van het gebruik van de huisstijl tot het zich mengen in politiek getinte discussies.

UxSEO helpt graag bij het opstellen van een socialmedia-plan of een socialmedia-protocol. We beginnen met het benoemen van de doelstelling en werken van daaruit naar een duidelijke blauwdruk.